Evenement Terugblik

Met ZZP’ers naar Duitsland: voordelen meenemen en risico’s voorkomen

Als Nederlandse bedrijven projecten in Duitsland realiseren maken ook zij regelmatig gebruik van de diensten van zelfstandigen zonder personeel (ZZP), die ze mee naar Duitsland nemen. Niet in de laatste plaats natuurlijk om de bedrijfskosten zo laag mogelijk te houden. Ondanks andersluidende berichten mag men natuurlijk ook met ZZP’ers naar Duitsland. Alleen zijn er in Duitsland iets andere spelregels van toepassing.

Zorg er als aannemer of installateur bijvoorbeeld voor dat de ZZP’er geen bedrijfskleding draagt en met zijn eigen gereedschap werkt. Loopt deze zelfstandige in een jasje met een embleem van uw bedrijf rond of leent hij een lineaal bij zijn opdrachtgever, documenteert u als ondernemer hiermee dat hij in feite een vaste medewerker is.

Over het werken met ZZP’ers in Duitsland, de gevolgen van schijnzelfstandigheid en de implicaties van het Arbeitnehmer-Entsendegesetz informeren u tijdens deze bijeenkomst onze specialisten op dit gebied van arbeidsrecht i.s.m. UNETO-VNI.

AANMELDEN: Strick.de

16:30-20:00

Duitsland Borrel

Nederlandse bedrijven maken bij hun projecten in Duitsland gebruik van de diensten van ZZP’ers. Dat kan, maar let op de valkuilen!

De inschrijvingen zijn gesloten.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief